In de afgelopen 40 jaar ben ik bewust op zoek geweest naar de manier waarop mijn lichaam op gewicht zou kunnen blijven. Dat is niet altijd even goed gelukt, en dankzij die ervaringen heb ik over de materie een boek kunnen schrijven. Gelukkig heb ik ook vaak wel succes gehad, maar makkelijk, nee zo zou ik het niet willen noemen.
Op een gegeven moment besloot mijn lichaam zonder veranderingen in eet- of beweegpatroon, 40 kilo te sparen. En dat in een periode van 3 jaar.
Ik ben nog nooit zo wanhopig geweest als in die periode. Alles heb ik geprobeerd, diëtisten, artsen, diabetologen, sportscholen, alternatief genezers en psychologen. Niets werkte, en wat ik ook deed, het ging er niet af.

 

Door wanhoop gedreven ben ik verder gaan studeren, op zoek naar de puzzelstukjes van mijn lichaam. En met succes, heel langzaam ben ik in vier jaar tijd die 40 kilo weer kwijtgeraakt. Het blijft een struggle, want als ik stress heb weet ik wat mijn lichaam gaat doen, het gaat vasthouden wat het heeft voor slechtere tijden.

 

Ik ben niet alleen in deze strijd, in Nederland zijn er velen met mij. Deze mensen worden niet geloofd, en er wordt hen zelfs voorgesteld om met een leugendetector uit te zoeken of zij wel eerlijk hebben opgegeven wat zij eten. Onlangs vertelde een dame in mijn opleiding dat haar deze vraag tijdens een andere opleiding gesteld was. De betreffende collega’s gaan ervan uit dat het niet kan, dat mensen die minder calorieën gaan eten wel af moeten vallen. Als je je vast houdt aan die stelling, kun je niet anders dan de cliënt wantrouwen, of voor gek verklaren.
Ik ben daar helemaal klaar mee, en iedereen die maar blijft roepen dat deze mensen gewoon teveel eten, zou ik willen uitnodigen voor een gesprek met mijn lipoedeemgroep.

 

De dames met lipoedeem weten hoe moeilijk het is. Zij weten, net als ik, dat hun lichaam niet werkt zoals dat van de meeste mensen. Lipoedeem is een invaliderende aandoening waar volgens de artsen niets aan te doen is. Deze vrouwen hebben een extreme vetophoping op billen en benen, zijn moe, en hebben veel pijn. Door mijn zoektocht heb ik nu een methode ontwikkeld die wel effectief is bij diverse dames met lipoedeem.

 

Enorm trots ben ik op de eerste succesverhalen, vrouwen die er alles voor over hebben om zonder pijn door het leven te gaan. Vrouwen die niet gewoon teveel eten, maar waarbij het metabolisme door diverse invloeden ontregeld is. Gelukkig laten deze dames zich niet beïnvloeden door het harde oordeel van de buitenwereld. Zij hebben net als ik levenslang, wij zullen ons leven lang moeten blijven oppassen. Dat betekent nooit een gebakje, nooit een bakje friet, want alles wat eraan komt gaat er bijna niet meer af. Nee het is niet eerlijk, maar ik heb er geen problemen mee gelukkig. Ik weet waar ik het voor doe.

 

Yvonne van Stigt; Master in de klinische Psycho Neuro Immunologie

 

The following two tabs change content below.
Yvonne van Stigt

Yvonne van Stigt

Yvonne van Stigt wordt als evolutionair gezondheidsdeskundige veel gevraagd als spreker voor congressen en lezingen. Zij is afgestudeerd in de klinische Psycho Neuro Immunologie aan de Universiteit van Gerona (Spanje). Meer dan 20 jaar geleden gaf haar eigen lichaam aan dat er iets niet goed ging, Yvonne was chronisch moe. Omdat de onderzoeken in het medische circuit geen duidelijkheid gaven, is zijzelf op onderzoek uit gegaan. Door de verandering van haar voedingspatroon kon zij snel weer functioneren en is zij volop gaan studeren. Dit heeft geresulteerd in een vijftal boeken Bekijk de boeken en de Oerslank organisatie. Op dit moment is Yvonne directeur en hoofddocent bij het OPFG, een vernieuwende onderwijsorganisatie op het gebied van de leefstijlgeneeskunde. Wil je daar meer over weten? Neem hier een kijkje op de site van de opleiding