Ik kan toveren: Ik kan chocola in mijn mond laten verdwijnen en op mijn heupen weer tevoorschijn laten komen.

 

Dit bericht deelde ik op Facebook en het leverde bijna 600 likes op. Wow, wat een reacties!Dat zette mij wel even aan het denken. Het is waarschijnlijk zooo herkenbaar (die frustrerende lovehandles), anders reageren er niet zoveel mensen.

 

Wie mij een beetje kent, weet dat ik open ben over mijn eigen issues op dit gebied. Gelukkig houd ik ook wel van een beetje zelfspot, ik zie er vaak ook wel de humor van in. Wie mij volgt weet ook dat zelfs ik (als zogenaamd deskundige) niet echt kan toveren. Was het maar waar. Ook bij mij gaat het in bepaalde periodes helemaal niet goed. Ook bij mij gaan de kilo’s er niet af ondanks een gezonde leefstijl, erger nog, ik word op dit moment alleen maar zwaarder.

 

Hoe geloofwaardig ben je dan nog als auteur en deskundige?
Tja die vraag stel ik mezelf regelmatig, en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat een moeilijke vraag vind. Ik begrijp volkomen waarom ik dikker word, ik kan het ook helemaal uitleggen, maar het gevoel van schaamte is iets wat ik toch nog niet helemaal kwijt ben.

 

We krijgen in de media en op facebook tegenwoordig overal informatie over voeding en lifestyle. De succesverhalen vliegen ons om de oren, we worden overladen met goede adviezen. Voor veel mensen werken die adviezen wel, laten we dat voorop stellen. Maar helaas zijn er ook mensen bij wie die adviezen niet werken, of bij wie ze soms wel en soms niet werken. Dan lukt het gewoon niet.

 

Weet dan dan je niet schuldig bent! Als je alles doet wat je zou moeten doen en het lukt niet ben je niet schuldig, dom of onverantwoordelijk. Nee, dan is er iets aan de hand wat je belemmert.

 

Voor mijzelf is het plaatje inmiddels wel helder, ik heb in mijn boek Oerslank alle puzzelstukjes beschreven die erbij betrokken zijn. Mijn probleem begint al in mijn genen, en nee, daar zal ik me niet achter verschuilen, maar die zijn wel verantwoordelijk voor het feit dat ik extra mijn best moet doen om de balans te bewaren. Als er vervolgens een aantal factoren je balans verstoren, wordt het bijna onmogelijk om op gewicht te blijven. Denk dan aan een infectie, stress of een hormonale verandering en je bent de pineut.

 

Voor vrouwen (zeker na een bepaalde leeftijd) is het daarom veel moeilijker dan voor mannen om in balans te blijven. Bij vrouwen gooien de hormonen regelmatig roet in het eten. Ook al eet je keurig, beweeg je de hele dag en mediteer je je suf, het kan soms gewoon mislukken. Dan zul je op zoek moeten naar de oorzaak.

 

Laat je dan niks wijsmaken door mannen die denken jou wel even te moeten vertellen hoe het moet. Zoals die (jonge en altijd goed uitziende) gezondheidsgoeroes die jou vertellen dat het allemaal makkelijk te doen is met een beetje anders eten. Ja, ja, die hebben makkelijk praten.

 

Nee, was het maar waar, konden we maar toveren.

 

Mijn boodschap is niet alleen maar negatief hoor! Het mag dan soms even tegenzitten, maar door uit te zoeken waar je vast loopt krijg je in elk geval wel weer moed. Ikzelf heb mijn probleem inmiddels al helemaal in kaart gebracht, daar zal ik in een volgend blog meer over schrijven. Het kost nu alleen nog wat tijd om mijn probleem op te lossen. Maar het zal wel weer goed komen.

 

Als jij nu ook vastloopt, kun je vast beginnen met het lezen van Oerslank. Daarin leg ik uit hoe de vork in de steel steekt. Jammer genoeg kan ik jullie niet persoonlijk helpen in je zoektocht. Maar inmiddels heb ik al meer dan 200 hoog opgeleide mensen verzameld om mij hierbij te helpen. Je vindt ze op deze website. Geef de moed niet op, houd vol, dat doe ik ook!

 

Yvonne van Stigt; Master in de klinische Psycho Neuro Immunologie

The following two tabs change content below.
Yvonne van Stigt

Yvonne van Stigt

Yvonne van Stigt wordt als evolutionair gezondheidsdeskundige veel gevraagd als spreker voor congressen en lezingen. Zij is afgestudeerd in de klinische Psycho Neuro Immunologie aan de Universiteit van Gerona (Spanje). Meer dan 20 jaar geleden gaf haar eigen lichaam aan dat er iets niet goed ging, Yvonne was chronisch moe. Omdat de onderzoeken in het medische circuit geen duidelijkheid gaven, is zijzelf op onderzoek uit gegaan. Door de verandering van haar voedingspatroon kon zij snel weer functioneren en is zij volop gaan studeren. Dit heeft geresulteerd in een vijftal boeken Bekijk de boeken en de Oerslank organisatie. Op dit moment is Yvonne directeur en hoofddocent bij het OPFG, een vernieuwende onderwijsorganisatie op het gebied van de leefstijlgeneeskunde. Wil je daar meer over weten? Neem hier een kijkje op de site van de opleiding
Yvonne van Stigt

Laatste berichten van Yvonne van Stigt (toon alles)