Zo af en toe begeef ook ik me in de wereld van de normale mensen. Ja inderdaad, ik geef het toe, ik ben niet normaal. Ik gedraag me in elk geval in de ogen van de meeste mensen niet normaal. Want normaal gedrag is zoals de meeste mensen zich gedragen. En tja, zo gedraag ik me niet. Binnen mijn ‘peergroup’ ligt de norm nu eenmaal net even anders.

 

Je raadt het waarschijnlijk al, ik heb het over mijn leefstijl. Hoe, wanneer en wat ik eet is voor mij de normaalste zaak van de wereld. Maar de meeste mensen vinden het allemaal maar overdreven gezond en dus raar.

 

Zo was ik onlangs op een feestje en daar werd allerlei ‘lekkers’ geserveerd. Er was jammer genoeg helemaal niets te eten wat ik nog wel enigszins zou kunnen hebben. En mijn lijf is nu eenmaal heel gevoelig wat dat betreft. Als er nu nog iets bij geweest was wat ik echt heel lekker vond, dan had ik het er misschien nog wel een keer voor over gehad om met buikpijn naar huis te gaan. Maar nee, er was niks bij waar ik blij van werd. Ik kende de mensen niet bijster goed en wilde daarom niet omstandig uitleggen waarom ik bepaalde dingen liever niet at. Ik heb het er daarom maar op gehouden dat mijn darmen wat van streek waren.

 

Wat me echt verbaasde was dat zelfs dat argument geen reden was om mij niet toch van alles op te dringen. Wil je echt geen likeurtje? Neem toch een lekker stukje taart. Ach doe niet zo ongezellig, één bonbonnetje kan toch geen kwaad? Je neemt toch wel een saucijzenbroodje? Je drinkt toch niet alleen water?

 

Na een paar keer vriendelijk van alles afgeslagen te hebben, werd de gastheer toch wat geïrriteerd dat hij zijn heerlijkheden aan mij niet kwijt kon. Alsof ik de goede man persoonlijk beledigde. Daarom heb ik hem nogmaals verteld dat ik het aanbod wel waardeerde, maar dat ik ziek wordt van saucijzenbroodjes en bladerdeeghapjes. Maar ééntje kan toch geen kwaad?

 

Jawel, ééntje is genoeg om mij echt ziek te laten worden. O, maar we hebben wel beschuitjes hoor, zal ik een beetje warme melk voor je maken met een beschuitje?

 

O jee, daar had je het al, had ik nu maar meteen gezegd dat gluten en melk voor mij geen goede voedingsmiddelen zijn. Maar ja, om iemand op een feestje nu uit te leggen dat ik met bloed zweet en tranen van mijn Hashimoto af gekomen ben dankzij onder meer mijn strenge regime en nu geen schildkliermedicijnen meer nodig heb.. Dat ging me wat te ver.

 

Ik heb hem voorzichtig uitgelegd dat ik liever niks eet, dan dat ik dingen eet waar ik ziek van wordt. Dat ik me fitter voel door mijn leefstijl en er dus geen moeite mee heb om de verlokkingen te laten staan.

 

Hij ging wat moeizaam naast me zitten (dat was lastig vanwege zijn omvangrijke buik) en sloeg zijn vijfde glas wijn achterover en nam nog een paar bitterballen. “Nou, ik zou dat niet kunnen hoor. Ik mankeer ook van alles, maar daar trek ik me niks van aan. Ik heb diabetes en een hoog cholesterol, ik ben te dik en ik kan niet meer lang lopen, maar daarvoor neem ik gewoon een pilletje. Niks aan de hand, ik kan alles eten wat ik lekker vind, want het mag van de dokter.”

 

Yvonne van Stigt, master in de klinische Psycho Neuro Immunologie

The following two tabs change content below.
Yvonne van Stigt

Yvonne van Stigt

Yvonne van Stigt wordt als evolutionair gezondheidsdeskundige veel gevraagd als spreker voor congressen en lezingen. Zij is afgestudeerd in de klinische Psycho Neuro Immunologie aan de Universiteit van Gerona (Spanje). Meer dan 20 jaar geleden gaf haar eigen lichaam aan dat er iets niet goed ging, Yvonne was chronisch moe. Omdat de onderzoeken in het medische circuit geen duidelijkheid gaven, is zijzelf op onderzoek uit gegaan. Door de verandering van haar voedingspatroon kon zij snel weer functioneren en is zij volop gaan studeren. Dit heeft geresulteerd in een vijftal boeken Bekijk de boeken en de Oerslank organisatie. Op dit moment is Yvonne directeur en hoofddocent bij het OPFG, een vernieuwende onderwijsorganisatie op het gebied van de leefstijlgeneeskunde. Wil je daar meer over weten? Neem hier een kijkje op de site van de opleiding
Yvonne van Stigt

Laatste berichten van Yvonne van Stigt (toon alles)