In dit witboek kun je positieve ervaringen met de complementaire geneeskunde plaatsen. Gebruik niet meer dan 400 woorden.

 

————————————————————————————————————————-

Ik had voor de tweede keer een doodziek paard zo ziek dat de dierenarts van alles in is gaan spuiten om dingen uit te sluiten.
Vervolgens is er met de lecher antenne bij de holistische dierenarts het e.e.a vastgesteld wat later door de gewone dierenarts bevestigd is omdat hij nu wist wat hij zocht….
Ik heb er vervolgens voor gekozen om mijn paard met homeopathie te behandelen ipv groene geneesmiddelen. Binnen 3 maanden was hij weer de oude en heeft hij geen last meer gehad van die klachten. Mijn paard kun je geen placebo aanpraten dus ik geloof in homeopathie kijk met een gebroken been moet je naar de dokter daar helpt geen zalfje tegen maar traumeel gebruiken bij een verstuiking wie heeft daar nou last van?

M.S.

—————————————————————————————————————————

1 jaar extreme vermoeidheid, geen zin in iets, gevolgd door depressieve gevoelens.

Verschillende onderzoeken werden uitgevoerd ; bloedonderzoek, schildklier, bijnieruitputting, cortisol speekselmeeting, intollerantie (gluten, lactose) dmv eliminatie, leaky gut, parasieten, H.pylori bacterie.
Alles niks noemenswaardig te zien behalve in de speekseltest serotonine tekort.

Na 2 weken reeds resultaat met behulp van diverse voedingssupplementen.

Ik heb terug energie om af te spreken met mensen. Ik begeef me terug in nuttige, plezierige en waardevolle activiteiten.
Dit haalt me uit mijn sociale isolatie, waardoor ik minder aan het piekeren ben en waardoor ik meer zelfvertrouwen en minder zelfkritiek ervaar.

E .E.

—————————————————————————————————————————

Welk verhaal zal ik delen? Meisje van 0,5 jaar zat onder het eczeem. Enige reguliere remedie was corticosteroïd zalf. Moeder wilde dat niet. Eén homeopathisch korreltje en de volgende ochtend was na wéken tobben met jeuk en huilen, alle eczeem wég! Ander meisje: 14 jaar:reguliere diagnose jeugdreuma met veel pijn. Prognose: rolstoel. Homeopathische behandeling en ze hangt nu in de ringen te turnen! Hondje 1 jaar: jeuk en eczeem, reguliere dierenarts advies: in laten slapen. Eén homeopathische korrel en het eczeem en de jeuk waren binnen een week weg! Vrouw 50 jaar: polynefritis. Advies dokter; antibiotica en even drie dagen wachten vóór op vakantie te gaan. Eén homeopathische dosis en mevrouw was binnen 12 uur koorts- en pijnvrij en kon op vakantie. Vrouw 62, steeds terugkerende blaasontsteking, al jaren. Van haar arts steeds antibiotica. Wilde ze niet meer. Een homeopathische behandeling en al jaren geen blaasontsteking meer. Enzovoorts.

R.S.


 

Ik heb 1,5 jaar pijnklachten gehad aan mij heup wat door straalde naar mijn rug. Ik was van een op andere dag fanatiek gaan sporten. Huisarts: slijmbeursontsteking. Oplossing: kuur met diclofenac en als dit onvoldoende werkt een spuit in heup met ontstekingsremmers. Diclofenac maakt dat ik het niet meer voel. Naar mijn mening loop ik daardoor het risico het alleen maar erger te maken. Ik ga zelf naar fysio. Fysio: gelukkig geen spuit want dan kan hij niets meer betekenen. Na meerdere behandelingen(massage) verminderen de klachten. Ik ga op nieuw naar huisarts. Huisarts: leren leven met pijn. 1 op 10 Nederlanders leeft met pijnklachten. Ik vind dit geen acceptabel antwoord. Via vriendin kom ik bij chiropractor. Chiropractor: houding klopt niet oplossing: oefeningen om mijn houding te verbeteren.
Na 1,5 maand ben ik pijnvrij. En na 5 jaar nog steeds.

I.

————————————————————————————————————————–

Na bezoek aan drie verschillende cardiologen en enkele longartsen bleek de enige die mij in die zelfde tijdsperiode goede adviezen had gegeven een orthomoleculaire therapeut te zijn. Deze zetten mij ook op het spoor van mijn gezondheidsprobleem en uiteindelijk heb ik het zelf aan de cardioloog en mijn huisarts moeten uitleggen wat er aan de hand is. En dat hebben ze moeten accepteren. Inmiddels houd ik mijn gezondheid uitsluitend met voeding en supplementen optimaal en heb ik geen medicijn van een arts nodig.

P. d. S.

—————————————————————————————————————————

Stapsgewijs steeds meer pijnstilling gaan nemen de laatste 8 jaar voor poly-artrose, slijmbeursontstekingen, ontstekingen spieren en aanhechtingen.
Uiteindelijk aan de Oxycodon. Eind van het jaar was ik vreselijk depressief, stijf, bewegingsangst, pijn. Ik ging van bed naar bank, voelde me vreselijk. Radeloos was ik.
Met medewerking van mijn huisarts de legale wietolie via Transvaal Apotheek den Haag n tijdje genomen: Bediol 1,3% THC/2%CBD. Al snel gebruikte ik meer dan 1 flesje van 10ml per week nu gebruik ik illegale olie, 20%THC/6CBD en het gaat prima met me. Nauwelijks pijn, pak genoeg beweging op n dag, slaap prima. Kortom, ik heb mijn leven weer terug.
Niet het belangrijkste maar toch; ik betaalde €200 per maand aan de Bediol, voor de olie die ik nu gebruik €20.- ( testrapport van lab wordt meegeleverd, transparant werkende leverancier)

M.Y.

————————————————————————————————————————–

2,5 jaar geleden kreeg ik last van mijn schouder,diagnose rozen shoulder. Werd hiervoor naar de orthopeed gestuurd die op dezelfde dag een echo liet maken om het te kunnen bevestigen. Er ging meteen een injectie met cortisonen in. Heel fijn dat allemaal op 1 dag kon. Vanwege de enorme pijn kreeg ik ook zware pijnstillers,tramadol. Helaas had ik totaal geen reactie op de behandeling. De mededeling dat deze aandoening 9mnd tot 3 jr kon duren en de behandeling had niets gedaan, de moed zakte me een beetje in de schoenen. Uiteindelijk mijn heil ggezocht bij acupunctuur. Binnen 2 behandeling in combinatie met chinese kruiden kon ik weer iets beter bewegen en hoefde ik de pijnstillers alleen nog voor de nacht te gebruiken. 2 weken dasrna slikte ik niets meer. Was nog niet pijnvrij maar het was uit te houden en ik kon inmiddels ook mijn arm weer richting de 60 gr bewegen. Het heeft er voor gezorgd dat ik mijn arm weer volledig kan gebruiken.

M.S.

—————————————————————————————————————————

The following two tabs change content below.
Yvonne van Stigt

Yvonne van Stigt

Yvonne van Stigt wordt als evolutionair gezondheidsdeskundige veel gevraagd als spreker voor congressen en lezingen. Zij is afgestudeerd in de klinische Psycho Neuro Immunologie aan de Universiteit van Gerona (Spanje). Meer dan 20 jaar geleden gaf haar eigen lichaam aan dat er iets niet goed ging, Yvonne was chronisch moe. Omdat de onderzoeken in het medische circuit geen duidelijkheid gaven, is zijzelf op onderzoek uit gegaan. Door de verandering van haar voedingspatroon kon zij snel weer functioneren en is zij volop gaan studeren. Dit heeft geresulteerd in een vijftal boeken